''Sometimes it’s a form of love just to talk to somebody that you have nothing in common with and still be fascinated by their presence"När jag var 11 år kom en av mina absoluta favoritfilmer ut. Det är intressant hur 11-åriga Sara kan ha samma smak som snart 20-åriga Sara. På den tiden tyckte jag liksom att killar med kortklippt mittbena och träkulehalsband var det snyggaste som fanns. Jag klädde mig i skotskrutiga byxor med tusen dragkedjor på, dom där från Punktshop. Nightwish och Evanescense var mina absoluta favoritband och jag färgade håret svart, precis som Amy Lee. När jag var 11 år var jag bästis med två tjejer som jag egentligen inte hade kul med alls, vi höll bara ihop för att vi tre var dom enda i hela Gustavsberg som inte passade in. Vi gjorde allt för att sticka ut men ville ändå aldrig synas.
Dom avgudade Good Charlotte. Det gjorde inte jag.

Den tjejen hade samma favoritfilm som jag har. Den där lilla osäkra tjejen som blev kär i olika killar varje dag och skrev rimmande dikter om dom i sin dagbok. Den lilla tjejen som sen bytte ut sina rutiga byxor mot ljusa Fornarnina hon köpt på rea, för att hon tillslut gav upp och allra helst bara ville vara som alla andra; iklädd rosa tröjor från Bikbok. Den tjejen identifierade sig med Chihiro. Hon var lite för ung för att komma på idèn om att en så bra film ju måste ha en skapare, som kanske har gjort fler liknande? Men det spelade henne ingen roll, hon behövde liksom inget mer. Hon hade hittat sin hjältinna, i form av en 10-årig japansk flicka med gnällig röst. 11-åriga Sara identifierade sig med henne på precis samma sätt som 19-åriga Sara gör idag.
Det är ingen som helst skillnad.

Och snart ska 19-åriga Sara ge sig ut i världen, ensam, på total adventure. Och stunderna när allt känns hopplöst och dödsläskigt kommer hon att tänka på Chihiro, precis som 11-åriga Sara hade gjort, och genast känna sig både modigare och starkare än någonsin. Kan lilla Chihiro tackla världens läskigaste Yubaba kan jag nog hantera lite irländare, liksom.

Kommentarer
Postat av: Sakatt

Hehu, låter typ som en beskrivning av mig ålder 8-10. Jag älskar spirited away (+ typ allt annat från Ghibli). Fast jag såg den vid ålder 6.Tycker det är så helt fruktansvärt coolt att du ska plugga i Dublin btw. Typ nåt i den stilen som jag vill göra med mitt liv efter grundskola+gymnasium!

2011-08-20 @ 21:53:55
URL: http://weirdhair.blogg.se/
Postat av: sushicore

Mycket fin text, fruktansvärt bra film. Ughhhh. Har sett den så sjukt många gånger och den är fortfarande lika fantastisk varje gång. Underbart.

2011-08-21 @ 21:07:12
URL: http://blueberrybells.blogg.se/
Postat av: Skjortkatt

2011-08-21 @ 23:40:19
URL: http://weirdhair.blogg.se/
Postat av: Skjortkatt

Derptack :,D Jag älskar den!

2011-08-21 @ 23:40:58
URL: http://weirdhair.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0