te, solnedgång och hembakat bröd


"If you can capture a womans imagination, then you will have her.
But imagination is a strange creature. It needs time and distance to function properly"


- Kathleen Tessaro


white wedding

Jag upptäckte imorse att jag tänker på engelska numera. Det kan bero på att jag sitter uppe om nätterna och skypar med diverse engelsmän från min förra guild, men det är inget nytt. Det har väl egentligen varit sen några dagar tillbaka, då jag bestämde mig för framtiden. Omedvetet förberedande, lolololol. Berättar mer sen, garanterat. Kommer bli ett jävla tjat om det.

Konstant pirr i magen av ett antal olika anledningar. Den här, bland annat:Felix analoga Nikon med ett 50mm 1:1.4, det gör liksom ont i mig att hålla i och ens titta på den.
I veckan planerar han att köpa film + nytt batteri, är nämligen hans farfars gamla kamera som inte använts på år och dar. Men liv i den verkar det bli och magens alla fjärilar bjuder till kalas vid blotta tanken på att fota med den. Plötsligt känns allt digitalt dödstrist, but what to do. Att nöja sig osv.
smurfsupDödsbakis.


äckelväder

Inte blivit mycket datorsittande. Mycket tänkade på framtiden, mycket umgås,

mycket ätande, mycket icke-sovande och mycket mer framtidstänkande.Ikväll blir det utgång.

overkligt osv

När man varit på en jobbintervju, en sån där som egentligen gick asbra för att han bad dig att komma tillbaka nästa vecka för att provjobba, men som bara känns fel eftersom att chefen är tjockt aggresiv och din mage ba skriker naaaaaaaeeeeeeejjjjjjjjjj, då slår tanken dig att shit, du ska vara ensam kvar i Stockholm och jobba på ett jobb du kommer vantrivas på ett helt år.. Och så blir du allmänt dödsdeppig och går och äter mat (fast du är mätt) med din bästa vän i världen.

Då ringer telefonen. "Hej, jag heter blablabla jag ringer från EF. Jag såg här att du var intresserad av att plugga i Skottland, Nya Zeeland eller Irland i höst. Det är faktiskt så att vi har några platser kvar till Dublin, om du fortfarande är intresserad?"


.. Dublin.


spoof

Felix kom över igår. Vi chillade på Betongis och spelade Spyro, sen målade han mina naglar.
Det blev inte så fint som han hoppats, han kletade mest ner sig själv, men han var rätt söt ändå.Han lånade mina myspysbyxor, dom är enorma på mig och sexxxxxihy tighta på honom,
i leopardmönster. Till det gav jag honom matchande stortånaglar - like a boss (baaaaws)Felix är en sån där som alltid har hundra ombyten med dig i sin ryggsäck, så han kunde förmå
sig att lämna kvar en tröja hos mig; självklart den mest smaklösa av dom, men den luktar gott.När han dragit kom det hit en kvinna och köpte en del kläder av mig. Hon är cool. Vi satt på mitt
hallgolv och snackade musik. "Jag var hårdrockare när jag var ung, var på alla konserter. Nu är väl dom här kläderna lite för ungdomliga för mig, men det är så kul att vi har samma storlek och stil" Hon är fin hon. Vi har samma favorit-Maiden-plattor. Hur fan man nu ska stava det.. Bindesträck är min bästis. Whatever, så nu är jag inte dödsfattig i alla fall. Playtime och knästrumpor inc, jo tack.


ohsofunnyiwannadie


när man är så jävla arg att man inte kan förmå sig att göra någonting alls

Åh helvete vad dåligt jag mår. Det är så jävla äckligt. Jag kan inte ens gråta, vill bara spy. Verkligen, mår så fysiskt jävla illa. Jag vågar inte äta, lovar att jag kräks då.
Skypade med en norsk igår. Nio av hennes vänner hade hamnat på sjukhuset. Nio.
Fatta att du vaknar en dag, en helt vanlig dag; du duschar, sätter dig lite framför datorn, käkar lite mat och så hej oj pang nu ligger NIO AV DINA VÄNNER på sjukhuset i kritiskt tillstånd. Nio.

Det är så jävla äckligt. Det är helt omöjligt att inte ta det personligt. Det här är ungdomar, precis som du och jag. Dom har inte någon annan tro och lever inte i någon kultur skild från våran. De har oerhört snarlika politiska åsikter som jag själv, samma värderingar.
Jag är en empatisk person, så är det bara. Jag mår svindåligt av att kolla på utrikesnyheterna där människor i diverse länder lever i krigszoner och utsätts för terror. Men det här, det gör extra ont, just för att jag kan relatera till det helt utan ansträngning. Det är SÅ PERSONLIGT. Som Ida sa: "Det känns som att 84 av mina syskon har dött" - Och på sätt och vis gör det verkligen det.
Det gör verkligen det.

Det är liksom ingen galning som helt plötsligt fick fnatt och började skjuta in i en random folkmassa - Det är en väldigt väldigt väldigt störd man (nu har det dock kommit fram att det kanske var två) som har planerat ett skräckfilmsscenario. Och han anser inte att han gjort fel, han tycker, verkligen, att det han gjort är berättigat. Det gör det hela så mycket äckligare. Planeringen. Mot ett bestämt mål, en bestämd enhet. En enhet som jag själv tillhör. Bara hur han 2009 köpt upp företag som gav honom tillgång till konstgödsel, som Alex berättade att man kan göra bra jävla bomber av.. Det är så äckligt.

Jag vet liksom inte vart jag ska ta vägen. Jag vill göra något konstruktivt med all min ilska, få utlopp för vreden. Men sen sitter jag här - helt numb. Helt okapabel att göra någonting. Alls. Hur ska man kunna göra något konkret när man inte ens kan äta?

ARRRGHRZRRAHHH

Och jag vill bara åka långt långt långt bort, genast. Jag kan inte stanna kvar i Stockholm, jag måste iväääääg. Ida börjar plugga i Uppsala i höst, där ska jag visserligen också plugga, men inte förrän nästa år, om det är möjligt. Så nu sitter jag här igen, ensam i Sveriges storstad, med no certain planz for das future annat än att jag vill jobba, tjäna pengar, så att jag kan resa överfuckingallt. Nya Zeeland, Indien, Japan, Tyskland, Italien, England, Ghana, Skottland..

Skottland.
Åhhhh, Skottland.

Och nu kommer den där paniken krypande, den där man inte vet vart man ska ta vägen och man vill bara börja om någonstans. Nya platser. Nya människor, åh nya jävla människor. Nytt nytt nytt nytt. Gief plx. Jag tycker inte om när allt går så fort, om två veckor måste jag ha bestämt mig för ifall jag vill plugga, i Stockholm, eller satsa på jobb, i Stockholm. Och jag vill ingentingingentingingenting, vill bara iväg. ÅH nu ska jag kolla upp plugg i Skottland. Åh åhhhh.

(Bildkälla)

jo tack

''If the world were merely seductive, that would be easy.
If it were merely challenging, that would be no problem.
But I arise in the morning torn between a desire to
improve the world and a desire to enjoy the world.

This makes it hard to plan the day.''

- E.B. White
- låt -


så.jävla.kickass

Igår när jag gick på min kvällspromenad stod den här utanför min dörr:Den innehöll ett brev, en handmålad tavla och ett usb-minne som i sin tur innehöll en video, där typ världens sötaste kille sjöng och spelade typ världens bästa låt. Hela grejen var typ världens bästa grej. Typ världens bästa grej någonsin. Typ bara världens bästa. Typ bara bästa grejen i världen.

Gah.

"Att säga att Bilbo tappade andan är ingen bra beskrivning.
Det finns inga ord kvar som kan uttrycka hans häpnad, enär människorna har förändrat
det språk som de lärde sig av alverna på den tiden då världen var förunderlig."


OH HEY BÅGEN


Puss. Oskar och Ida är fina.


smile if there's anything you want

När man är dödsfattig och har köpt upp sina sista pengar, säljer ett par skor för att få lite mer, och sen köper ett halsband och kukglass (mjukglass, nom) för hela det beloppet man just tjänat in, ja då suger man. Men lika glad för det är jag, även om det inte syns. Jag är tung. Som sten.

jag är på radion

Hey.
Jag sålde mitt vidvinkelsobjektiv (fisheye-konverteraren) för ett tag sedan och sen dess har jag haft lite svårt för att fota. Inte för att jag saknar fishie, än, utan mest för att jag känner mig som en svikare och är rädd att dom andra objektiven ska frukta mig och min obärhärtighet. (JAG ÄR TENGIL!) så det blir liksom inte mycket av med det. Sen har jag rätt fullt upp med annat, rly. Fast det är bullshit för jag brukade hitta tid att fota ändå. Jag känner mig lite halv nu..

Och jag har inte lyssnat på Lamb of God på över en månad. WHAT BE HAPPENIN TO ME?
Idag är i alla fall min namnsdag, tehe. Så jag ska laga mig själv asgod mat nu, lyssna på Black Label och njuuuta i fulla drag, tills jag glömmer bort tiden och måste kasta mig som ett tard på sparkcykeln för att hinna ner till centrum och ta bussen därifrån så att jag hinner vara inne i stan vid tre, då jag ska träffa Ida och Oskar. Oh happy day!

oh feck

Är säkert 100 år efter med att ha sett denna, det brukar vara så, men det här gjorde min dag. Jag fick tårar i ögonen och fjärilar i magen. Inte för att killen är hemlös, det är helt irrelevant, men för att det är så jävla genuint att det gör ont i själen. Det här är, utan tvekan, den bästa versionen jag hört av Creep. Evevveveveveveeeer. Bättre än Radioheads, trots att man absolut inte får säga så. Aj, han piercade sönder mitt hjärta. Nu kommer jag att vara salig hela dagen. När det kommer till äkta känslor inbäddade i musik så går jag sönder. På ett bra sätt.

Sen har jag en softspot för robusta, skäggiga män med raspig röst också, men whatev.
Lyssna bara på låten.


Let's deflower the kid

Igår lanade jag. Eller ja, natten till igår. Fast då failade vi, jag Felix och Fabian, så det var mest dricka öl och äta mat, tehe, och försöka få igång Age of Empires som aldrig ville fungera och fixa senaste patchen till wow som ännu inte var nedladdad på datorerna där (jag hade fan inte med mig min egen, jag fick låna en. Att släpa med min från Värmdö hem till Fabian i Mälarhöjden vore ingen höjdare lix) och tillsist gick vi mest bara och la oss. Dagen därpå lirade vi ett game AoE, sen drog jag hem och körde arena istället - like a boss.

Och det var mitt första lan ever. Jag var aldrig medbjuden på lanen i högstadiet för att jag var tjej, men alltid välkommen att gibba och spela privat med dom. Men skulle det just lanas så var det no girls allowed, probably för att dom värmde upp med att kolla på barnporr och komma i varandras ansikten.. WELL FUCK YOU VERY MUCH.

 

Jag saknar Ida. Och Conchords, som jag lånat ut till Felix och nu är mina kvällar något värdelösa, men mest saknar jag Ida - Hon är och lajvar i Jönköping, jag vill också vara där. Nu genast. Och så vill jag äta, så nu jävlar ska jag laga mat.


big baby pop

do want;

Någon som har lust att göra mig rik så att jag kan skaffa? Eller åtminstonde inte totalt urfattig?
Igår spenderade jag mina sista 40kr på fucking cigg. Så jävla dumt. Nu är jag dödspank tills jag får jobb/börjar plugga. Och det dummaste med det där är att jag kommit in på Spelprogrammet och Pedagogik, och man måste svara ifall man vill attenda eller inte senaste 1:a augusti. Mjo, det är lite knepigt när man går och söker jobb och dom säger: Vi behöver folk i höst, återkom då! Liksom.. Duh. Om jag tackar nej till att plugga och sen ändå inte får något jobb, då är jag totalkörd. Men om jag tackar ja till att plugga och sen fåår jobb, då blir det jävla kaos since jag helst vill jobba, ta en paus från allt studerande.. Urgrhgrhrgrh. Rape osv, jo jag tackar ja.

öl, män och diskriminering

Hej. Igår hade jag väldigt väldigt väldigt kul. Ida och jag drog till Hellis, Tunnan och sist Anchor. På Tunnan hittade vi ett par söta män som väldigt gärna bjöd oss på öl, liksom. Vi tog med oss dom till Anchor, där den ena av dom betalade vårt inträde och dessutom all öl vi drack där inne. Efter en trevlig rökpaus gick vi in igen, men stoppades av vakterna. Tydligen hade vårt sällskap druckit för mycket, och fick inte komma in igen. Jag och Ida däremot, vi var inte alls för fulla, bara väldigt välkomna att återvända in. 

Det roliga här är, att killarna var så väldigt mycket nyktrare än oss. I alla fall lika berusade som vi, inte mer. Det var, faktiskt, första gången jag upplevt könsdiskriminering på det där viset; manlig diskriminering. Det intressanta är att dom där killarna hade betalt för att vara där. Och betalt för att vi skulle vara där. Och köpt all öl åt oss. Och sig själva. Dom hade bidragit med väldigt mycket mer stålar till stället ifall dom blivit insläppta igen - ölköpandet tog aldrig slut.

Det är så kul att se med egna ögon, hur det går till. Självklart vill dom inte ha in två unga killarna igen när det är superduperknökfullt där inne. Självklart är det dom som måste sållas bort, eftersom att dom har snopp och inte ser ut att ha mycket pengar. Och självklart är jag och Ida, två tjejer i våra bästa år som är något berusade, väldigt välkomna in. Det är ju underskott på kvinnor där inne, så vi måste prioriteras..Det gör mig arg. Inte just då dock, vi vinkade av vårt sällskap, svin som vi är, och återvända in i folkmassan. Jag är inte särskilt snäll när jag är full, antar jag. Men nu i efterhand gör det mig förbannad. Urgh. Ugrhshgrhergthrhj. Rage osv. Och det finns värre saker att gnälla om, men jag är bakis och mätt efter den där jävla pizzan och facebookchatten fungerar inte och jag kan inte köra arena och jag vill duscha och jag saknar Ostbollen (liiiite) och jag har inga pengar och jag vill lajva(!!!) och jag vill ha glass och JAG HATAR AUKTORITETER.

Åh vad jag hatar auktoriteter.

hemlagad sushi och allmäna korsetterWell woopiedoo! Egen sushi, jo jag tackar ja. Billigt och bra, jo så fint. Gott? AMEN FUCK YEA.
Jag är så rolig. Jag är bäst. Ida är rolig. Ida är bäst. Vi är roliga. Vi är bäst. Just sayn' just sayn'


snakebites vs cheekswell, eh?


finbesök från tastyland

Ida bor inte på Gotland längre, men ibland hälsar hennes coola kompisar på henne.
Då får jag umgås med dom. Då blir man bjuden på Gröna Lund. Helt underbaaaart.Sofia var alldeles för skraj för att våga entra spökhuset. Hon kom inte ens in i själva huset innan
hon började hyperventilera, skrika, gråta och panikslaget sprang ut igen. Helt ljuvligt, lovar! Så
efter det drog vi oss hem till Ida, åt god mat och drack alkohol. När vi var glada i hågen begav
vi oss till storstaden, förade på Hellis och fastande sen på Tunnan, såklart. Självklart. Chock!Dom är väldigt väldigt väldigt snälla. Och gulliga. Och roliga. Och söta(!) Puss på dom osv.
Hade en trevlig kväll. Blev alldeles för full och hade askul åt ett gäng dudes som vi lurat i att
jag och Ida var ett par. Vi ställde till med en jävla massa svartsjukflickvän-scener; stod och
skrek hejvilt på varandra och killarna tittade oroligt men gladeligen på. Följde blindt efter
i hopp om att få en riktig lebba i säng. Tänk, så dumma dom är dom där med snopp.
Håhåjaja. Påminn mig om att aldrig gifta mig med en sån, någonsin. Ugh.
Men hade det asfint hur som helst, bakispizza i all ära. Kickass.


"Sleep late, have fun, get wild, drink whiskey and drive fast on empty streets with nothing in mind except falling in love and not getting arrested"
Och så, mina kära vänner, efter tio timmars köande har jag nu biljetter. Det som kom som en överraskning var att jag och Ida beslutade oss för att inte se dom Oslo också, utan i Paris istället. Så den 17/2 ser vi dom i Globen och 4/3 i Paris. Allt är bokat, kirrat, klaffat, fixat och i sin ordning. Så, jag är så jävla tillfreds en människa möjligen kan vara. Jag har sovit NOLL. Däckade ett par timmar under köandet (vi var såklart först, de andra dök inte upp förrän på morgonen, failz) och har sedan dess sovit någon timme hemma innan jag drog och badade. Jag är i någon larvig extas och det enda som håller mig vaken är glädjen och den brutala värmen. Snart ramlar jag säkert ihop i en hög på golvet och halvdör. Bara 7 månader kvar.. Bara 7. Jag kan försöka sova bort dom.


oh smerpNär man har tid över en sketen onsdag kan man råka bli, ja, på det här viset - Och sen saknar man att vara blond men än någonsin. Jag är tjockt inspirerad nu. Så fort pengarn rullar in blir det snakebites eller cheeks, lite ny hårfärg och massa jävla pengar till Ida som lägger ut för mina Rammsteinbiljetter. Dessutom blir det Close-up tix, lite nya kläder since jag sålt alla jag äger OCH så blir det till at börja dansa igen. Det är dyrt, löjligt dyrt, men jag saknar det. Sen blir det ett nytt objektiv, vilket har jag inte bestämt mig för. Måste lämna in kameran också..

Fokusen har pajat på den /sigh. STÅLAR. I NEEDZ DEM.
Om söta killen från Filmkedjan inte ringer och ger mig jobb blir det ragequit.


gjorde mig glad

 


Wir halten zusammen, wir halten einander aus, wir halten zueinander

 jo jag tackar ja

Jag älskar att vara brud. Jag äääälskar att flörta till mig jobb.

Det är så politiskt inkorrekt och feministen i mig skriker för full hals: "HAN SKITER JU I DINA ERFARENHETER OCH KUNSKAPER, SLUTA UPP MED DET DÄR LÖJLIGA FNITTRANDET! VISA ATT DU FAKTISKT HAR NÅGOT INNANFÖR PANNBENET!1!! SER DU INTE ATT HAN PRATAR TILL DINA BRÖST? JAG VET ATT HAN ÄR SNYGG MEN SKÄRP DIG NU!" Men så fortsätter Sara att skratta åt allt han säger. Och trots att den sprillans nya praktikanten står brevid honom säger han: "Jag ska nog kunna klämma in dig ska du se. Det ordnar vi!" Och så ler han stort.
-
Och så har hon kanske jobb. Han ska höra av sig.
Håll tummarna för henne, hon behöver det verkligen.
Rammstein
Rammstein
Rammstein.
Och snakebites.
Pengar är ett måste.

enjoyable


Fikade med mina föredetta klasskamrater idag, det känns fortfarande lika totaloffrigt
att man faktiskt inte ska tillbaka till Riddarfjärden och få träffa dom varje dag.. Hurtz.
Det är lika overkligt som skönt att gymnasiet är över - och totalt superskräämmande.
Sen träffade jag Felix (Ostbollen, Sparven, Igelkotten - kärt barn har många namn)
Han köpte en fisksmurf till mig, den var så jävla derpig att han inte kunde låta bli.
Sen våldtog han den med en penna, såklart. Och med knäväcken. Elleeeeer?++?? 
Ljuvligt osv. Trevligt och diverse andra smickrande adjektiv. En mycket bra dag  i
helhet. Jag tackar alla medverkande och önskar dom en fin natt. Hatten av för er.


Rammstein osv

På torsdag ska vi köa. Campa inför biljettsläppet, åh jag är så tacksam för att dom släpps i juli det här året och inte oktober, som sist. Ibland känner jag mig fan lite för gammal för att ligga i en sovsäck ute på hård betong och dricka öl för att dämpa kylan - för att inte tala om tristessen. Men sen tänker man på Rammstein, och på hur köer alltid förvandlas till minifestivaler. Signeringar, biljettsläpp, insläpp.. Då mår man bättre.

Att campa i februari sen, inför själva konserten, är en helt annan femma. Stormvarning 2 var det 2009, men likförbannat satt vi där ändå, Alex hade tält och vi hade sovsäckar. Det är helt otroligt att dom valde ut oss att komma backstage, när vi hade suttit ute i hundratriljoner timmar, totalt nedkylda och med söndersnöade hår och rinnande smink. Men dom ville ha oss ändå - bra är vi. Ida, jag älskar oss.

-


apsmurf

Var i Bergianska trädgården med Herr Blå igår och checkade in Japanska dammen.

Vädret var kasst men det var fint ändå, lix. Den här gifen får mig att tänka på honom:

Tard osv.

and we'll collect the moments one by one
Öl och jobbigt sällskap på hemmafest. Dansa till Rammstein. Vänner som uträttar sina behov på pendeltågen. Korv med stark senap, ketchup och rostad lök. Öl med trevligt sällskap på tunnan. Svärdfight i Ostbollens vardagsrum i Axelsberg. Äta upp Herr Blås mat. Bli lite inkastad i en vägg.
Sånt där fint stuff. Jag gillar fint stuff. Jag gillar spets och silvernaglar. Det gör jag.


Ich brenn am ganzen leib sogar

Hela kroppen skakar, ögonen tåras, andningen är dödstung. Pirr i magen, pirr i benen, pirr i fittan, pirr i armarna, pirr i tårna, pirr i fingrarna, pirr i läpparna. Jag kan inte sitta still. Kan inte andas. Kan inte röra mig. Kan inte få fram ett ljud. Kan inte sluta skrika. KAN INTE FUCKING AAAAJAGHAJJAIUAGAT!

..

...


Rammstein kommer till Stockholm 17/2-2012.
Och resten av Europa.

Och vi ska se dom.
Överallt.

Vi börjar med Stockholm 17:e, sen Oslo 19:e.
Sen ett break, sen ser vi dom i Dublin 27:e.
Biljetterna kostar 600 spänn styck, men om vi lyckas få ihop mer så ser vi dom även i New Castle, Nottingham och Manchester. Så är det bara. Jag kan jobba på McDonalds om det så behövs. Jag kan sälja min kropp om det så behövs. Inga begränsningar.

Rammstein.
Det blir min tredje gång. Och min fjärde och min femte. Och kanske sjätte, sjunde och åttonde.
Det gör ont i kroppen. Jag gråter och skrattar samtidigt och mina ben är som gelè. Lyssnar på Hilf mir på högsta volym. Hjälp mig, ja gör det. Jag kommer supa skallen av mig ikväll av ren och skär lycka. Hilf mir, åh.
Det har någon,
uppenbarligen,
redan gjort.


RSS 2.0