collegeliv ftw

Föreställ dig att du kommer till campuset, världens vackraste byggnad precis brevid skolan du ska gå på: Griffith College. Du bor i den längst bort utav de fyra så du måste passera de andra tre för att komma till din lägenhet. På vägen möter du hur mycket människor som helst. Du har precis läst igenom campusets regler och upptäcker att alla här tycks bryta mot dom, eller så var det bara du som faktiskt tog dig tid att läsa igenom häftet med viktig information..

Alla du träffar har antingen en cigg eller öl i handen. Det är torsdag och klockan är nog ungefär åtta. Folk sticker ut huvudena ur sina lägenheter, skriker saker till dig. Du möter ett stort gäng mellan byggnaderna 2A och 1B, dom frågar var du är ifrån och när du svarar Sverige börjar alla skrika och svepa öl. Du skrattar, går. De ropar efter dig, vill veta ditt rumsnummer. Du går vidare till 2B, där din lägenhet ska ligga.

Du får hjälp med väskan upp av någon gentleman och kommer tillslut in till din lägenhet. Den består av två sovrum och ett kök/vardagsrum med två bruna skinnsoffor och en tv. Den ena sovrumsdörren öppnas och två tjejer tittar ut. Dom hälsar glatt på dig, talar om att dom är från frankrike och frågar om du ska med på fest i 30B. Det visar sig vara lägenheten mittemot. Du tackar så mycket och går in på rummet du ska dela med någon som inte kommit än, så du får välja bästa sängen och packa upp alla dina saker ifred. Efter en stund kommer fransyskorna och säger åt dig att dom går till festen mittemot, att du ska komma dit när du packat upp.

Du är dödstrött och huvudet bultar efter flygen (stockholm-frankfurt, frankfurt-dublin) och den stora omställningen. Du bor i ett helt annat land nu. Du går på college. Du har lägenhet på campus.

Medan du packar upp springer tjejerna fram och tillbaka mellan er lägenhet och den mittemot och hela tiden knackar killar som känner dom på dörren och vill komma in. Efter en stund kommer tjejerna in till dig och säger att dom ska in till stan istället och frågar om du vill hänga på. Du är alldeles för trött för att dra in till hjärtat av Dublin och avböjer ödmjukast. Fransyskorna åker iväg med några killar som dykt upp utanför dörren. Du sitter ensam kvar i din zebraklädda säng och bara andas.

Du sätter dig vid laptopen och videoskypar med din pojkvän. Han är så söt att det gör ont. Du trivs asbra men längtar ändå hem, hem till din käresta. Ni pratar fram tills ni måååste sova, ni ska båda upp till skolan imorgon och klockan är runt halv två. Du stänger av datorn och gör dig redo för att sova: sminkar av dig, slänger av dig en obekväm bh och klär dig i ett något genomskinligt sovlinne och små sovshorts. Din mage kurrar dock så du går ut i köket för att göra lite nudlar. Skafferiet är fullt av nudlar, du är student nu. Av ren nyfikenhet kollar du kylen, där har fransyskorna lite skinka, några soppor i engångsförpackning och massa jävla vin. Du fnissar lite för dig själv, du går college nu.

Du ska gå in i ditt rum igen och upptäcker att.. Vad fan.. Din dörr är låst. Dörren till ditt sovrum går inte att öppna.. Vad i HELVE.. Då minns du.
Nyckeln. Den ligger inne på skrivbordet.
Dörren är självlåsande.
FUCKINGJSHUAHDIASJFPOKRAAAAGE!
Du är ensam i lägenheten, pinsamt halvnaken och fryser som ett anus. Du vill verkligen bara sova. Du har ingenstans att ta vägen. När du dunkat huvudet i väggen och upprepat "jag är en idiot" ett antal gånger ger du tillslut upp och går och lägger dig i den ena skinnsoffan. Fryser. Utanför fönstret hör du folk som festar. Sirener från polisbilar ekar varje kvart.
Du försöker somna.

Efter ett tag kommer dina roomies hem. Dom är något påverkade och har med sig två killar. Dom kommer in i köket, ser dig ligga där i soffan och börjar asgarva när du förklarar att du låst ut dig själv. Killarna pratar med varandra på något okänt språk, varav en tredje kommer in och han har med sig täcke och kudde - till dig. Dom frågar var du är ifrån och när du säger Sverige blir dom helt exalterade. Den ena sätter sig på dig och dom andra två på stolar brevid den lilla bruna skinnsoffan. Dom tycker det är skitkul att kasta ur sig den enda svenska fras dom kan: "Jag vill knulla" om och om igen. Dom erbjuder dig att sova i deras rum men du tackar nej, du har en så otrooooligt bekväm soffa att sova på. Alla vet att det är en lögn. Tillslut lyckas fransyskorna kasta ut das dudes, tydligen era grannpojkar, och säger god natt till dig.

Du somnar efter mycket om och men, mycket hit och dit-rullande i den lilla knarrande skinnsoffan och vaknar morgonen därpå av polisbilar som svischar förbi. Fransyskorna har precis gått upp och dom talar om för dig att du får gå till receptionen och be dom öppna din dörr. Du lånar ett par skor av dom och ger dig iväg.

Så fort du kommer in skrattar tjejen i receptionen åt din uppenbara klädbrist och förklarar utan att du behöver säga något att alla låser sig själva ute i början. En kille hade till och med låst sig själv ute ur hela lägenheten, naken, och sovit i korridoren med bara ett tygstycke över sina behagligheter natten innan.

Hon följer dig till din lägenhet och låser upp åt dig, varav du kastar dig på din dödssköna säng och bara njuter av att vara tillbaka. Du skriver ett sketet blogginlägg om ditt första dygn på college, och upptäcker att du tagit alldeles för lång tid på dig och är sen till skolan.. DU AVSLUTAR BLOGGINLÄGGET. Nu.

.


Kommentarer
Postat av: sushicore

Hahahaha, låter underbart ;> skönt att du har det bra!

2011-09-09 @ 13:32:12
URL: http://blueberrybells.blogg.se/
Postat av: Agnes

Men vad fan. Sluta ha coolt liv! Nu blír jag ju tvungen att följe din blogg istället för att leva och skriva min egen. Inte okej. Also - lycka till. Låter sjukt kul!

2011-09-09 @ 14:43:46

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0